GU vasalatok problémáinak észlelése

Műanyag ajtó zárak  elhasználódásának a szegmensében nagy szerepet tölt be a termék származási helye. Ezek a termékek a viszonteladó vagy a kereskedő szemszögéből csak annyira fontosak és ismertek általában míg a garancia érvényes. Ettől eltekintve a GU cég szalagzárjai  és oldalrúd zárjai kiemelkedően jó pozíciót töltenek be a működési ciklusra és felhasználásra nézve.

Nem árt ha tudjuk, hogy egy zár nem egy örök életre szabható és időnként karbantartást, és beállítást igényel a pontos záráshoz. Jól érzékelhető ha a kilincs illetve a cilinderbetét használatakor szorul esetekben akad a zárbetét, és már csak nagy erőfeszítéssel tudjuk zárni ellenkező esetekben nyitni a bejárati ajtónkat. Probléma forrása lehet ha a záródási pontok a tok oldalon kevésbé pozicionáltak így meggátolva a teljes zárást mely ezáltal csak erőszakkal végezhető. 

Az esetek többségében ajtó beállítással meg előzhető a zárszerkezet romlása ha azt időben észleljük és cselekszünk annak irányába, hogy ez a folyamat ne forduljon át a működésképtelenségbe. Ha figyelmünket nem erre a hiba pontra összpontosítjuk akkor a jövőben elkerülhetetlen lesz a műanyag ajtó zárcsere folyamata, hiszen minden esetben a legkisebb alkatrész fog elkopni a szerkezetben ezáltal olyan helyzetet generálva, hogy akár az ajtónyitás folyamata sem maradhat ki a felsorolásból. 

Ha felismertük a problémát cselekdjünk

Gyártó cég semmilyen alkatrészt tehát úgy mint rúgó vagy a fogaskerék, illetve zárnyelvet nem biztosít mert olyan nagy mennyiségben van jelen a piacon, hogy képtelenség lenne a több év által használt termékek pótlása. Így bátran állítom, hogy ha felismerjük a szerkezet működésében az eltérést a zárás vagy nyitás során az még javítással, beállítással, pozicionálással hosszabb távra szabható. Ha továbbra is így használjuk a zárat a hibás működtetés által további romlások veszélyeztetik a Gu vasalat élettartamát.