GU vasalatok problémáinak észlelése

Gu vasalat csere esetében illetve a műanyag ajtó zárak elhasználódásának a szegmensében nagy szerepet tölt be a termék származási helye. Ezek a termékek a viszonteladó vagy a kereskedő szemszögéből csak annyira fontosak és ismertek általában míg a garancia érvényes. Ettől eltekintve a GU cég szalagzárjai  és oldalrúd zárjai kiemelkedően jó pozíciót töltenek be a működési ciklusra és felhasználásra nézve.

Nem árt ha tudjuk, hogy egy zár nem egy örök életre szabható és időnként karbantartást, és beállítást igényel a pontos záráshoz. Jól érzékelhető ha a kilincs illetve a cilinderbetét használatakor szorul esetekben akad a zárbetét, és már csak nagy erőfeszítéssel tudjuk zárni ellenkező esetekben nyitni a bejárati ajtónkat. Probléma forrása lehet ha a záródási pontok a tok oldalon kevésbé pozicionáltak így meggátolva a teljes zárást mely ezáltal csak erőszakkal végezhető. Sok esetben hibás működés okozza Gu vasalat csere folyamatát.

Az esetek többségében ajtó beállítással meg előzhető a zárszerkezet romlása ha azt időben észleljük és cselekszünk annak irányába, hogy ez a folyamat ne forduljon át a működésképtelenségbe. Ha figyelmünket nem erre a hiba pontra összpontosítjuk akkor a jövőben elkerülhetetlen lesz a  Gu vasalat csere folyamata, hiszen minden esetben a legkisebb alkatrész fog elkopni a szerkezetben ezáltal olyan helyzetet generálva, hogy akár az ajtónyitás folyamata sem maradhat ki a felsorolásból. 

 

                     Gu szalagzár csere

 

GU VASALAT ÉS PROBLÉMÁK

Gyártó cég semmilyen alkatrészt tehát úgy mint rúgó vagy a fogaskerék, illetve zárnyelvet nem biztosít mert olyan nagy mennyiségben van jelen a piacon, hogy képtelenség lenne a több év által használt termékek pótlása. Így bátran állítom, hogy ha felismerjük a szerkezet működésében az eltérést a zárás vagy nyitás során az még javítással, beállítással, pozicionálással hosszabb távra szabható. Sajnos egyetlen gyártó és forgalmazó vagy nyílászáró beépítő cég nem ad utasítást az ajtó megfelelő használatához. Sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a kilincs felhúzása és majd a zárbetét bezárása után még kettőt,hármat rányomunk a kilincsre meggyőzve magunkat arról, hogy tényleg bezártuk e ajtónkat. Erre az utolsó mozdulatra egyáltalán nincs szükség, sőt talán a legkárosabb művelet a felhasználás során. ugyanis a kilincs félhúzásával az ajtó többponton zárjuk, majd a több pontot a zárbetéttel reteszeljük. Így ha nem tudjuk a zárbetétet elforgatni nem jön létre a zárás, ezzel ellentétben ha rá tudjuk fordítani a kulcsot tehát reteszelünk akkor nincs miért kipróbálni nyomkodni a kilincset.Ha továbbra is így használjuk a zárat a hibás működtetés által további romlások veszélyeztetik a Gu vasalat élettartamát. 

                   Gu-vasalat csere

GU VASALAT CSERÉT EZÉRT BÍZZA RÁNK

 Szervizszolgálatunk a Gu vasalat csere terén eltöltött szakmai tapasztalatai biztonságot ad a műanyag ajtók terén. Kimagasló alkatrész és raktárkészlet áll rendelkezésünkre mely az adott feladat körben előnyős lehet hiszen nem kell várni esetekben hat nyolc hetet egy egy alkatrész megrendelésével. Jó kapcsolatot ápolunk a Magyarországi forgalmazóval ami pozitív lehet egy egy munkánál. Gondolok itt olyan lehetőségre mikor is már nincs forgalomban egy zárszerkezet de a zárközép megegyezik a régivel akkor ennek beszerzésében biztosan a segítségre találunk, így a feladat nem marad elvégzetlenül. Fontos ebben az elcsépel helyzetben, hogy azonnal lépést tudjunk tartani a gyártók termékeinek megjelenési ideje és a felhasználása között, ezért jelen vagyunk a termékbemutatókon, konferenciákon melyek tartalmát Ön élvezheti. Biztosan jelentem ki nem maradt még egyetlen GU vasalat csere megkeresés után nyitott ajtó!